Körsång och gemenskap i Helsingfors

Allmänt

Reflektioner

27 mar , 2014, 22.21 lottasjoholm

 

Första bloggandet för mig. Tankarna är många, hur väl jag lyckas få ut dem ur mitt huvud och in i din sinnesvärld får Du avgöra!
I bakersta raden en våning upp på Elisabetsgatan 2 i Helsingfors sitter jag på tisdagkvällar och övar sånger med de andra Evivorna. Vi övar stämmor, ”moves”, rytmer och ord, det mesta skall man lära sig utantill. För mig är en av utmaningarna att minnas orden och att få dem att sitta alldeles rätt i rytmen. Denhär våren sjunger vi på svenska, finska och engelska och hurraa för det, jag förstår och talar alla tre språken! Britterna och amerikanerna har ju krånglat till det engelska språket lite, men visst finns det olika uttal i alla språk. tänk bara på alla dialekter vi har i Finland idag!
Att sjunga fint och att sjunga bra kan ju vara olika saker. Bäst är väl musik överlag då den lyckas fånga åhöraren och samtidigt ge musikern, i mitt fall körsångaren känslor. Ibland kan jag till och med tycka illa om någon sång, men jag välkomnar även det, för musiken har hittat ett sätt att påverka mig.  Själva sjungandet är något som ger en skön, oftast glad känsla. Sångaren reflekterar under övningarna, på själva konserten, när vi får respons och sen igen pånytt långt senare då man tex hör sången i radio.

Det bultar helt enkelt annorlunda i hjärtat när man hör en sång som man själv uppträtt med!

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *