Körsång och gemenskap i Helsingfors

Uppträdanden

Evivaestetik

5 maj , 2014, 22.12 Jenny

 

I sin recension av Evivakörens tioårsjubileumskonsert 2012 skrev Hbl:s Mats Liljeroos att vi skulle ta oss en funderare på hur vi kunde ”utvidga det estetiska reviret på ett meningsfullt sätt”.

Nu du, Mats, nu har vi utvidgat åt alla håll och kanter.

På Evivakörens konsert REFLEKTIONER 9.5 och 10.5 på Korjaamo har vi satsat allt på uttrycket. Vi förmedlar känslor, färger, stämningar, upplevelser. Vi väcker glädje, sorg, oro och lugn. Det här gör vi med de fantastiskt vackra och berörande sångtexter, som vi har lånat av banbrytande kvinnliga artister och kompositörer. Vi gör det också med hela vår kropp och vår själ, med de rörelser vi gör, med de kläder vi har. Och framför allt gör vi det med musiken.

Att sjunga populärmusik kan låta enkelt och banalt, men att som kör sjunga populärmusik bra – det är bland det svåraste som finns. Att få rytmerna tajta, att få soundet rätt, att få nyanserna att sitta och att få känslan på plats, det kräver månader och åter månader av hårt arbete med en kunnig dirigent. Och det har vi. Den här genren är vår dirigent Hanna Kronqvists specialgebit och med sina krävande och skickliga låtarrangemang och med sin sångpedagogik har hon fått Evivakören att inte låta som en damkör. I den allra positivaste bemärkelsen.

REFLEKTIONER är Evivakörens största satsning på länge. Om du någon gång har tänkt lyssna på oss, är det nu du ska göra det. På lördag 10.5 kl. 19.30 på Korjaamo, för fredagen är redan så gott som slutsåld. Biljetter fås av korister eller via micaela.vilhunen@micasa.fi. Välkommen!

REFLEKTIONER

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *