Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Kulturfonden, kulturfonden, kulturfonden

1 Dec , 2014, 15.34 Jenny

 

Kulturfonden_bildDet är den tiden på året. Alla ni som sysslar med musikalisk, vetenskaplig, konstnärlig, litterär eller ideell verksamhet vet vad jag talar om. Ansökningstiden till Kulturfonden gick ut sista november, som denna gång inföll på ett veckoslut. Vilken lycka! För en gångs skull fanns det tid att i lugn och ro fylla i ansökan hemma i soffan och inte panikslagen försöka få in den under en kaffepaus på jobbet. Och det var tydligen inte bara jag som gjorde Evivas ansökning(ar) under det sista veckoslutet. Det var spännande att följa med Kulturfondens pulskarta, som visade varje gång någon i Svenskfinland skapade en ny ansökan, sparade en sida eller lämnade in ansökan. Pulsen höjdes vart efter som timmarna gick och totalt 3901 ansökningar lämnades in den här gången.

Liksom många andra körer och grupper är Evivakören beroende av stöd från Kulturfonden och andra stiftelser för att få överhuvudtaget ha någon verksamhet. Körsång är inte ekonomiskt lönsamt och vi är oerhört tacksamma för det stöd vi får. Nu hoppas vi att Kulturfonden fattar kloka beslut även detta år!

, ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *