Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Nya krafter

22 maj , 2015, 15.48 Jenny

 

En kör består av så mycket mera än det som syns utåt. Bakom kulisserna finns en stor organisation, som ser till att verksamheten rullar. Låt mig presentera Evivakörens administration.

Vi har en styrelse bestående av en ordförande, vice ordförande, sekreterare, ekonom, informatör och webbansvarig.

Vi har en dirigent, en vice dirigent, en musiknämnd med tre personer, en kvartettansvarig, en konsertmästare, två sibeliusknackare (kan någon gissa vad de gör?) och fyra stämfiskaler.

Vi har en klädansvarig, en kaffevärdinna, en festvärdinna och en fundraiser.

Vi har en verksamhetsgranskare med suppleant.

Sammanlagt alltså 25 olika uppdrag, som ska skötas för att körens verksamhet ska rulla friktionsfritt. Och därtill finns det flera arbetsgrupper för olika projekt.

Avgående och tillträdande ordförande för Evivakören.

Avgående och tillträdande ordförande för Evivakören.

I fyra år har jag varit ordförande för Evivakören och det har varit det roligaste förtroendeuppdraget jag någonsin har haft. Visst, det är mycket jobb, men det är roligt jobb! Att tillsammans med dirigenten och styrelsen få staka ut vägen för körens verksamhet, att få vara med och skapa något nytt, något bestående, något värdefullt – det är oerhört belönande.

Fyra år är däremot en lång tid i en trettonårig körs historia och från hösten är det dags för någon annan att ta över rodret. Det är min stora glädje att få presentera Evivakörens följande ordförande: Susu Jürgens!

 

 

 

 

Ps. Fast före det ska vi hinna till Tammerfors och delta i körmönstringen Tampereen Sävel. Stay tuned!

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *