Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Dags för julkonsert

4 Dec , 2015, 15.34 Evivakören

 

Julen närmar sig med stormsteg. Då det varken finns kyla eller snö i sikte som skulle få julstämningen att infinna sig, måste man ta till andra knep. Då ligger väl julmusik nära till hands? För oss i Evivakören börjar det kännas helrätt med julsånger, vilket det kanske inte gjorde i augusti då vi började öva vår julkonsertsrepertoar. Igår på torsdagen var det genrep inför lördagens konsert och det gick väl som genrep brukar gå: varierande. Men det är bara bra för då skärper sig alla lite extra sen då det gäller. Bland sångerna finns både gamla bekanta som Härlig är jorden samt nya bekantskaper som fartfyllda Kiesuskin kehossa kiikkui. Dessutom ett flertal nya fina arrangemang gjorda av Ida Olsonen och Hanna Kronqvist.
Att körsång lugnar och helar är känt sedan tidigare, men frågan är om inte julsånger och körsång är en oslagbar kombination.

Välkommen till Tyska kyrkan i Helsingfors lördagen den 5.12. Vi ger konserten två gånger, kl.16 och 18. Biljetterna kostar 18€ och kan köpas av korister eller vid dörren. 3€ från biljettpriset går till Röda korsets katastroffond. God Jul!

Titti, I sopran

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *