Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Insjungningstider

13 aug , 2016, 13.49 Evivakören

 

”Kommer du med ikväll på insjungning?” frågade min kompis en eftermiddag i september 2004. Vi hade nyss börjat studera i Åbo och insett att studielivet kunde fyllas med så mycket mer än kurser och tentor. ”Njää, jag vet inte…körmusik är nog inte riktigt min grej” sa jag, och såg framför mig ett gäng pryda musiknördar som helst drack te och lyssnade på klassiskt. Jag ville ju sjunga rock, blues och jazz och kunde knappt läsa en not. Rytmen visste jag att jag hade i kroppen; jag hade ju lärt mig spela gitarr under högstadietiden och hade alltid älskat att sjunga. ”Äh, kom igen, du som sjunger bra och allt, kom och prova i alla fall.” sa hon. Tja, tänkte jag, jag kan väl gå dit och titta. Jag minns att jag tänkte vända i dörren då jag såg tjejer sitta med notmappen i handen och plugga inför sångprovet. Jag hade ju inte ens funderat ut vad jag skulle sjunga! Och vad var den där kvinten den där tjejen pratade om? Nervös var bara förnamnet.

Jag heter Astrid, är 32 år gammal och har verkligen aldrig ångrat att jag gick på insjungning den där septemberkvällen. Visst har det blivit en del tedrickande i pausen, men oj vad jag haft glädje av min körhobby! Korister visade sig vara allt annat än torra typer och jag fick lära känna många fina människor, jag fick skapa musik tillsammans och lära mig njuta av ännu fler musikstilar. När jag hade avslutat studierna och flyttat till Helsingfors gick det inte länge innan jag saknade sjungandet och gemenskapen och började se mig om efter en kör. Gärna en med ambitioner att ständigt utvecklas och där man vågade tänka i nya banor. Eviva blev svaret! Eviva för mig är sångarglädje, ett sätt att stressa av (det går inte att sitta och tänka på tvätten som borde tvättas eller på det där viktiga jobbmailet när man sjunger), nya utmaningar och kvinnogemenskap då den är som bäst. Nästa år fyller Eviva dessutom 15 år
och kommer att fira i mars 2017 med jubileumskonsert och festligheter. Annat som står på programmet är konsert i samarbete med MM samt körresa på våren. Om just du funderat på att återuppta ditt sångarintresse eller är ny i stan, kom och sjung in! Eviva övar varje tisdag kl 18.30 -21.30 i Kronohagen. Terminsstarten går av stapeln tisdagen den 16.8. och insjungning ordnas kvällen innan, måndagen den 15.8. NU PÅ MÅNDAG ALLTSÅ!

Anmälningar tas emot av sophie.airas@live.com. Kom med!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *