Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Jubileumsår!

7 feb , 2017, 21.44 Evivakören

 

Eviva befinner sig just nu i en intensiv övningsprocess inför sitt jubileum. Eviva grundades år 2002 och därmed har kören nu hunnit bli 15 år gammal! Vi inledde projektet jubileum redan ifjol – det är många olika saker som ska klaffa och planeras: Allt från konstnärlig idé till konsertplats och datum. Ett litet tips: kolla att ni inte har planerat in er körkonsert samma datum en viss finlandssvensk fond planerar ett stort musikevenemang för körer i musikhuset. Jag kan rapportera om att det var lite spännande innan vi fick bekräftat att vår konsertplats också var ledig på ett alternativt datum och att det gick att ändra vår bokning – man vill ju inte konkurrera med fonden om publik.

Nu är det några veckor till konsert och som bäst lär vi oss sångerna utantill – allt för att ge er, kära körvänner, en maximal konsertupplevelse. Som tema för vår konsert har valts krig och fred. Ett klassiskt tema kan tyckas, men det känns mer aktuellt än någonsin. Vi vill med vår konsert Da pacem domine uttrycka en önskan om fred. Hela repertoaren kommer att röra sig kring detta tema och en del av texterna har till och med producerats av koristerna själva. Men mer om vårt tema och texterna i ett kommande blogginlägg!

Konserten då? Den ordnas den 4 mars kl 17.00 i Helsingfors konservatorium. Besök gärna vår Facebook för mera detaljer!

 

//Marina, sopran och viceordförande i Eviva

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *