Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Fyrtio damer sjunger ur hjärtat – på riktigt.

1 feb , 2013, 14.50 Jenny

 

Det känns helt otroligt att det äntligen är dags för konsert! Vi har övat i månader och råpluggat texter och stämmor i några veckor nu för att kunna sjunga utan noter. Det känns extra viktigt i det här projektet, där texterna är minst lika viktiga som musiken. Vi berättar historier. Historier om kärlek – kärleken till en partner, kärleken till ett barn och kärleken till sig själv. Låt mig ge några exempel:

”Håll mitt hjärta, håll min själ. Som jag väntat alla år. Du kan läka mina sår.”
”Minä suojelen sinua kaikelta, mitä ikinä keksitkin pelätä. Ei ole sellaista pimeää, jota minun hento käteni ei torjuisi.”
”Bärga vad du kan från det här vraket, se på mig kisande, se mitt bättre jag. Se med blida ögon klarögt vaken. Inse att jag bara haft en lite motig dag och det kan vem som helst ha. Men du kan enkelt göra allting bra.”

Eller som sångtexten som Åsa Jinder skrev till sin dotter: ”Ditt hjärta blommar, känn doften av liv. Du är större än du nånsin tror.”

Vi är fyrtio kvinnor med livserfarenhet och vi har mycket att ge. Vi hoppas att publiken i kväll och på söndag ska bli berörd och få dela våra känslor av glädje, vemodighet, sorg och lycka. Välkomna på konsert!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *