Körsång och gemenskap i Helsingfors

Allmänt

Man lär så länge man sjunger

30 sep , 2014, 15.59 Evivakören

 

Med en dryg månad kvar till Carita Holmströms kompositionskonsert på G18 sätter vi igång med regiarbetet. Inför vårt 10-årsjubileum jobbade vi väldigt hårt med regin för verket Inget händer mer än en gång och det var en främmande och ganska jobbig process för kören. Att vara tvungen att röra sig och tänka på annat medan man sjunger – huj, så hemskt! Lidia Bäck regisserar Evivakören

Den här gången går det mycket lättare. Dels är musiken bekant och dels har vi nu övat på regi och rörelser i flera projekt, inte minst i Reflektioner i våras. Vår regissör Lidia Bäck ber oss blunda, ha tyngdpunkten på endast ett ben i taget, röra händerna hela tiden och sjunga ut till den där typen där på andra sidan gräsmattan – och kören lyder. Visst, det känns kanske lite obekvämt, men inte alls så farligt som för två år sedan. 

Med små och enkla medel lyckas Lidia skapa en effektfull helhet av gudinnor, talkör och vi vanliga dödliga. Livstrådar spinns, mäts och klipps av. Kom och se slutresultatet till G18 tisdagen 4:e november kl. 20!

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *