Körsång och gemenskap i Helsingfors

Okategoriserade

Tammerfors nästa

4 jun , 2015, 22.04 Evivakören

 

Då är veckoslutet inne. Det är nu kläder skall plockas fram ur garderoben, skor skall putsas, smycken gås igenom och rösten få sin sista sked honung.

Idag var då sista övningen före Tammersfors, och kören slogs av oroande information; vår kära dirigent repar sig på sjukhus efter ett smärre ingrepp och kan således inte följa med till Tammerfors och den stora tävlingen. Efter en del överläggande och en hel del mer oroliga suckar och nervösa utrop ( såväl som ”testsång”) enades kören om följande; kören åker trots detta till Tammerfors och deltar i Tampereen Sävel, under ledning av vicedirigenten.

En viss nervositet gick att skönja hos kören, men också en beslutsamhet och känsla av enighet inför detta något stora som skall ske på lördag. Övningen gick i övrigt riktigt bra, och det mesta var på plats. Nu gäller det att komma ihåg att lyssna noga på medsystrarna i sångarleden, och ta ut alla känslor som våra sånger genererar och förmedlar. Styrka, kvinnokraft, sorg och glädje, dans över fallna furor, månsken…En ny början.

Jag fruktar ingenting…#Ljusfälten#KarinRehnqvist#EdithSödergran

Anna, I sopran

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *